Sunday, November 8, 2009

Χάσαμε τον Φοίβο, ΣΤΟΠ

  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ο συνθέτης-τηλεκριτής Γιώργος Θεοφάνους την περασμένη Τρίτη στο «Ολα 10» (ΑΝΤ1), δήλωνε πόσο βαρύ ήταν το πλήγμα για τη δισκογραφική εταιρεία Ηeaven, που έχασε το ντουέτο Δέσποινας Βανδή- Φοίβου. Μουσουργός και μούσα αποχώρησαν από την εταιρεία που τους ανέδειξε, για να κυκλοφορήσουν αλλού τα κουρασμένα σουξέ τους. «Ως διευθυντής της Ηell... ε... της Ηeaven, ο Μάκης Πουνέντης έπρεπε να κάνει κάτι για να τους κρατήσει» συμπλήρωνε ο αυστηρός Θεοφάνους.

Μήπως όμως η καλύτερη στρατηγική ήταν να τους αφήσει να φύγουν; Διότι ποιος θυμάται ποια ήταν η τελευταία φορά που η Δέσποινα έκανε ηχηρή επιτυχία διά χειρός Φοίβου; Με τις πωλήσεις τέτοιων να έχουν πάρει τον κατήφορο, με το χιπ-χοπ να κοντεύει να ανακηρυχθεί εθνικός μας χορός βαραθρώνοντας το μπουζουκοπόπ και με το πρόσφατο τραγούδι τής αοιδού «Υπάρχει ζωή» να θυμίζει απελπιστικά το «She drives me crazy» των Fine Υoung Cannibals, ίσως να μην είναι καθόλου επιζήμια μια τέτοια αποχώρηση.

Δεν διευκρινίστηκε πάντως αν μαζί με τον αλλοτινό θεό της εμπορικής μουσικής Φοίβο αποχώρησε και το περίφημο team το οποίο τον βοηθούσε να δημιουργεί τα τραγούδια του, λόγω φόρτου παραγγελιών. Κάτι σαν τους φτασμένους ζωγράφους της Αναγέννησης δηλαδή, που αξιοποιούσαν τους μαθητές τους στα μνημειώδη έργα τους. Τέλος εποχής; Ευτυχώς!
  • αστερόπη λαζαρίδου | ΤΟ ΒΗΜΑ, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

No comments: